w3 Total Cache

w3 Total Cache sizler için yükledim performansını test ettim ve sonunda sıkıştırma ve cach leme anlamında WordPress blog´ları için en uygun eklenti olduğuna karar verdim ve siz değerli üyelerime bu dersi hazırladım.

Bende daha önce WP Super Cache kullanıyordum ama sitemin performansını artırmak için bitakım başka sıkıştırma eklentileride kullanılması gerekiyordu. Araştırmalarım sırasında w3 Total Cache eklentisine rastladım ve bu eklenti hakkında bilgileri aldıktan sonra kurup test etmeye başladım. Gerçekten çok etkili bir eklenti sitede gezindiğimde etkisini fazlasıyla hissediyorum.

w3 Total Cache Kurulumu

w3 Total Cache kurmadan önce mutlaka cach ve sıkıştırma ile ilgili tüm diğer eklentileri kaldırıp silmemiz gerekiyor. Bu aşamadan sonra FTP programı ile örneğin (FileZilla) aşağıdaki klasörü buluyoruz…

pablic_html/wp-content

Bu klasörün izinlerini 777 olarak ayarlayıp kayıt ediyoruz. Bu aşamadan sonra panelinizin eklentiler–>yeni ekle´den w3 Total Cache kelimesini aratıp eklentiyi kuruyoruz ve etkinleştiriyoruz. w3 Total Cache kurulumu bu şekilde tamamlandı, bu aşamadan sonra wp-content klasörün izinlerini tekrar 755 olarak ayarlıyoruz…

w3 Total Cache Ayarları

w3 Total Cache ayarları default gayet iyi performans göstermektedir. Buna bitakım ekstra ayarlar yapılırsa performansı daha da artırabilirz. Aşağıda belirttiğim ayarları yapmadan önce sitenizin backup´ını almayı ihmal etmeyin olası bir sorunla karşılaşırsanız backup´a ihtiyacınız olabilir.

General Settings ayarları altında işaretli olan yerleri bırakın. Ben size kendi sitemde kullandığım iki ayardan bahsetmek istiyorum.

  1. Page Cache Setting altında Preload ayarı
  2. CDN self hosted kurulumu

1. Page Cache Preload ayarı resimde görüldüğü gibi…

[nggallery id=6] daha net görmek için resme tıklayın…

2. CDN self hosted kurulumu için hostumuzda bir subdomain oluşturup bu subdomaine bir FTP kullanıcısı tanımlamalıyız. Bu aşamadan sonra w3 total cache CDN ayarlarında tanımladığımız FTP kullanıcı bilgilerini vermeliyiz. FTP kullanıcı bilgilerini verdikten sonra “test FTP server” düğmesinden doğrulamamız gerekiyor. Test başarılı geçtikten sonra aynı sayfanın üst kısmında sitemize ait tüm dosyaları CDN self hosted SubDomain´imize export ediyoruz. Evet bu aşamadan sonra sitenizin hızı fark edilir biçimde hızlanmış olacak.

CDN ayarlarını detaylı şekilde sizler için hazırladığım Video dan alabilirsiniz tekrar tekrar izleyerek harfiyen uygulayıp sitenizi hızlandırabilirsiniz.

Alınacak dersler:

  • w3 Total Cache kurulumu
  • w3 Total Cache ayarları
  • w3 Total Cache Page Preload ayarı
  • w3 Total Cache CDN kurulumu

Videoya buradan ulaşabilirsiniz:

Video 46

Benzer Konular:

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.