WordPress Eklentileri

WordPress eklentileri sayesinde inanılmaz derecede güç kazanıyor, verdiği işlevsellikleri normal şartlarda kodlama ile halletmemiz gerekirken WordPress eklentileri ile birkaç tıkla halletmiş oluyoruz.

Günümüzün popüler cms sistemi WordPress ile site yapımı çok kolay, bir kaç tıklama sonucunda sitenizi yayımlamış oluyorsunuz. Hazır şablonlarla sitenizin görünümünü binlerce tema arasında seçip belirledikten sonra içeriğinizi eklemeye başlayabilirsiniz.

WordPress Eklentileri Kullanarak Siteyi Şekillendirmek

Wordpress Eklenti

WordPress ve Eklentileri

Sitenizi şekillendirirken örneğin bir iletişim formu eklemek için normal şartlarda kodlama dilinden anlayıp kodları yazmak gerekirdi. WordPress de bu işlem çok kolay, yapmanız gereken sadece doğru eklentiyi bulup sitenize kurmak. Hemen yeri gelmişken eklentinin ismini vermek istiyorum, WordPress sitenize iletişim formu eklemek için Contact Form 7 eklentisini kullanabilirsiniz.

Sitemizi eklentilerle şekillendirmeye devam edelim. Birçok profesyonel tasarıma sahip sitelerde resim üzerine tıklandığında LightBox efekti ile resim öne getiriliyor, işte bunu WordPress de yapmak için kodlama dilinden anlamanıza gerek yok yapmanız gereken sadece doğru eklentiyi bulup sitenize eklemek oluyor. Eklenti NextGen Gallery

Sitemize kendi hazırladığımız videoları eklemek mi istiyoruz? WordPress ile her şey mümkün yapmanız gereken sadece doğru eklentiyi bulmak, bu durumda Hana FLV Player eklentisini kullanıyoruz. Youtube, Dailymotion, Yahoo gibi sitelerden videoları sitenize eklemek için ayrı bir video eklentisi olan Embeded Video eklentisini kullanabilirsiniz.

Yine Profesyonel tasarımlı sitelerde gördüğünüz dönüşümlü resimleri WordPress eklentileri sayesinde çok kolayca sitenize ekleyebilirsiniz. Sitenizin üst kısmında slide şeklinde resimleri göstermek için yapmanız gereken featured content gallery eklentisini kullanabilirsiniz.

Sitenize gelen ziyaretçilerinizle sürekli iletişimde kalmak isteyebilirsiniz. Sitenizin konusu ile ilgili bir E-Bülten oluşturabilirsiniz, bu şekilde gelen ziyaretçi mail adresini kullanarak bültene kayıt olur ve siz zamanla üyelerinize mailler atarak bu üyeleri tekrar sitenize gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için yapmanız gereken Newsletter eklentisini sitenize kurup ayarlarını yapmak.

Gelen ziyaretçi ile devamlı olarak iletişimde kalmak için bir diğer çok etkili eklenti Auto Comment Responder eklentisidir. Bu eklenti sitenize gelen ziyaretçi bir yorum bıraktığında ve siz bu yorumu onay ve cevapladığınızda doğrudan ziyaretçiyi mail ile haberdar edersiniz ve bu şekilde ziyaretçiyi tekrar sitenize çekebilirsiniz. İnternet marketing için vazgeçilmez bir eklentidir.

WordPress Eklentileri ile SEO çalışması yapmak

Günümüzde internet kullanımı oldukça hızlı arttığı gibi site yapımı oldukça hızlı ilerliyor. Hal böyle olunca rekabet ortamı da çok yüksek ve bu rekabet ortamında google gibi arama motorlarında üst sıralarda çıkmak zor. Bunu elde etmek için sitenizde baştan itibaren titiz bir SEO çalışması ile hazırlamalısınız. WordPress eklentileri kullanarak bu konuda da kodlama dilinden anlamadan iyi çalışmalar yapabilirsiniz. Platinium SEO Pack veya All In One SEO eklentilerinden birini kullanarak sitenizin ihtiyacı olan SEO çalışmalarını gerçekleştirebilirsiniz.

SEO eklentileri çokça bulabilirsiniz, site içi link çalışmaları için SEO Smart Link eklentisini kullanabilirsiniz. Eklentinin ayarlarında belirlediğiniz anahtar kelimeleri seçerek gitmesi gereken sayfa veya yazıya link veriyorsunuz, bu işlemi yaptıktan sonra tüm yazılarınızda bu anahtar kelime geçtiğinde otomatik olarak bağlantı oluşuyor. Bu işlem size hem zaman hem de SEO anlamında gerekli çalışmayı otomasyona bağlamış oluyorsunuz.

Bildiğiniz üzere google da bir anahtar kelimeyi resimlerde aratabiliyoruz, resim aramalarında da oldukça yüksek rekabet var. Bu rekabette diğer sitelerden bir adım önde olmak için SEO Friendly Image eklentisini kullanabiliriz. Eklentiyi kurduktan sonra resimlerde gerekli tagları otomatik olarak ekliyor.

SEO çalışmasında sitenize eklemeniz gereken ilk eklentilerden biride Google XML-Sitemap eklentisidir. Eklenti sayesinde günlük, haftalık ve aylık olarak sitenize eklediğiniz yazıları düzenli olarak google, yahoo, bing ve ask gibi arama motorlarına bildiriyorsunuz. Sitenizde hazırladığınız yazıların aramalarda çıkması için oldukça iyi indekslenmesi gerekiyor. Xml-sitemap kurulumunu yaptıktan sonra otomatik olarak içeriğiniz güncellenerek tüm arama motorlarına bildiriliyor.

WordPress Eklentileri ve çok ince ayarlar

WordPress eklentileri kullanarak gerçekten çok şey yapılabiliyor. Bu kategorilerden biride site hızıdır. Site hızı veya (sayfa açılma hızı) anahtar kelimesi aratıldığında alaka kriteri olarak etkiliyor. Dolayısıyla site hızına önem vermek gerekiyor bilhassa siteniz WordPress ise. WordPress gerçekten çok geç açılan bir site yapısına sahip birçok script ve php çalışıyor. Her yeni eklediğiniz bir eklenti yeni bir script çalıştırıyor tüm eklentiler için geçerli değil ama çoğunda geçerlidir. Sitemde bulabileceğiniz Site-Hızı yazı dizimi okumanızı tavsiye ederim. Bu yazı dizisinde çok etkili eklentiler ve teknikler bulabilirsiniz.

Umarım herkez için faydalı bir yazı olmuştur, yazımın içerisinde eklentilere giden linklere tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz…

Benzer Konular:

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.